Bril

Iemand die een bril draagt, mag deze ophouden bij een officiële pasfoto. Dit geeft immers een getrouwe weergave van hoe de persoon eruitziet. Toch moet er speciale aandacht besteed worden bij brillen op een pasfoto. Zo moet ervoor gezorgd worden dat de ogen volledig zichtbaar zijn. Het montuur en/of de glazen van de bril mogen de ogen op geen enkele wijze bedekken. Op de brillenglazen of op het montuur mogen geen reflecties te zien zijn. Een reflectie belemmert immers geautomatiseerde oogherkenning. Als het onmogelijk is om bij het nemen van een officiële pasfoto reflectie te voorkomen, dan moet de bril afgezet worden.

Voorbeelden

Pasfoto's voor brildragers 1Pasfoto's voor brildragers 2Pasfoto's voor brildragers 3

V.l.n.r.: 1. goede foto, 2. ogen niet volledig zichtbaar, 3. getint glas, 4. getint glas, 5. Reflectie in glazen, 6. Schaduw van bril.

De persoon op de eerste foto draagt de bril op de juiste manier zodat deze pasfoto gebruikt kan worden voor officiële doeleinden. Op de tweede foto kan men duidelijk zien dat het montuur de ogen gedeeltelijk bedekt. De brillenglazen van de personen op de derde en de vierde foto zijn te donker. Een bril met getinte glazen wordt niet aanvaard op een officiële pasfoto. Op de vijfde foto zijn reflecties merkbaar zodat de ogen van de persoon niet duidelijk weergegeven worden en op de laatste foto vormt de bril een schaduw op het gezicht van de persoon.