Grote verschillen in prijs van pasfoto’s

Heb je een nieuw paspoort nodig of vraag je voor de eerste keer een paspoort aan, hou er dan rekening mee dat de officiële pasfoto op jouw paspoort aan bepaalde strenge voorwaarden moet voldoen. Deze specifieke eisen moeten conform zijn met de normen van de I.C.A.O. (International Civil Aviation Organization). De nieuwe paspoorten zijn immers biometrische paspoorten. Dit betekent dat de paspoorten de unieke biometrische gegevens moeten bevatten van de persoon tot wie het paspoort behoort.

Biometrische gegevens zijn heel specifieke gegevens over het uiterlijk van een persoon. Het gezicht en met name de ogen zijn daar onderdelen van. Daarom is het dan ook belangrijk dat deze biometrische gegevens op de officiële pasfoto op het paspoort herkenbaar zijn. Hiervoor moet de pasfoto aan enkele nieuwe strengere normen voldoen.

Verschillende mogelijkheden, verschillende prijzen

Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met een aantal heel specifieke voorwaarden als je een foto maakt of laat produceren voor een nieuw paspoort. Voor een officiële pasfoto zijn er verschillende mogelijkheden.

Fotograaf

 • Prijs: vanaf € 15
 • Voldoet aan alle eisen
 • Uitstekende kwaliteit
 • Je moet de deur uit
 • Alleen bepaalde uren

Online (tip)

 • Prijs: € 6,95
 • Voldoet aan alle eisen
 • Uitstekende kwaliteit
 • Vanuit je eigen huis
 • Op elk moment

Pasfotohokje

 • Prijs: tussen € 6 en € 10
 • Voldoet niet aan eisen
 • Gemiddelde kwaliteit
 • Je moet de deur uit
 • Op elk moment

De fotograaf – vanaf € 15

Je kan langsgaan bij een fotograaf. Een erkende fotograaf is heel goed op de hoogte van de eisen voor deze nieuwe pasfoto’s. Vaak is het echter vrij duur om door een fotograaf pasfoto’s te laten schieten. Een ander nadeel is dat je er speciaal de deur voor uit moet, eigenlijk vinden de meesten onder ons dit een vervelend klusje. Een ander nadeel is dat je rekening moet houden met de openingsuren van de fotostudio. Als je een fulltime baan hebt, is het soms niet zo makkelijk om nog op tijd bij de fotograaf te geraken om jouw pasfoto’s te laten nemen.

Een fotohokje – ongeveer € 6 tot € 10

Een andere mogelijkheid is het welbekende fotohokje. Op heel wat openbare plaatsen kan je dergelijke fotohokje’s vinden, denk maar aan stations, supermarkten, enz… In een fotohokje kan je best wel goedkoop pasfoto’s creëren, maar de kwaliteit van deze pasfoto’s is echter meestal niet zo denderend. Bovendien zijn deze foto’s helemaal niet zo mooi, vaak zie je eruit als een boefje die over het hele land wordt gezocht en dit willen we echt niet op een pasfoto. In de meeste gevallen zijn deze pasfoto’s ook niet conform de normen. Jammer dus als je met zo’n foto bij het gemeentehuis komt en je teruggestuurd wordt voor een nieuwe foto. Een fotohokje is misschien wel leuk voor een kiekje, maar helemaal niet aan te raden als je een officiële pasfoto nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen.

Pasfoto online – € 6,95

De laatste en misschien wel de meest goedkope en de meest efficiënte manier voor een pasfoto is deze gewoon thuis te produceren. Je kan dit uiteraard doen met jouw smartphone, jouw tablet of een gewoon fototoestelletje, maar veel interessanter is het om een pasfoto online te maken. Hiervoor hebben wij een speciale technologie ontwikkeld. Met ons speciale online programma, maak je snel en eenvoudig de perfecte pasfoto. In enkele eenvoudige stappen maak je jouw officiële pasfoto.

Eerst en vooral wordt door jouw webcam een foto gemaakt. Als je niet helemaal tevreden bent met het resultaat, kan je met ons programma de foto iets bijwerken. Door middel van een geavanceerde techniek controleert ons speciaal programma of de foto aan alle eisen voor een officiële pasfoto voldoet. Ben je tevreden met het resultaat, dan kan je de pasfoto bestellen. De laatste stap is het betalen van de pasfoto’s, wat ook makkelijk online kan. Je kan ervoor kiezen om de pasfoto’s zelf af te drukken op fotopapier of je kan jouw pasfoto’s door ons laten afdrukken en deze bij jou thuis met de post laten bezorgen.